Kinderyoga

Even mogen “zijn”, dat is wat ik de kinderen wil bieden tijdens kinderyoga. Even geen verwachtingen of verplichtingen maar op spelenderwijs ontladen en tot jezelf mogen komen. Dagelijks worden kinderen overspoeld met allerlei prikkels. Ze moeten naar school, zitten vaak op een sportclubje, kijken televisie of spelen iets op een spelcomputer. Het kind staat altijd maar “aan” en is continue bezig met het verwerken van informatie. Tijdens de kinderyogales gaan we leren om dingen los te laten, te ontspannen en in balans te komen. Daardoor zal het kind beter in zijn vel zitten, meer zelfvertrouwen krijgen en beter om kunnen gaan met stress.

Opbouw van de kinderyogales

Gaan we met zijn allen uitwaaien op strand? Zullen we gaan wandelen door de jungle? Of neem je ons mee op avontuur in jouw geheime hut? Elke les staat in teken van een ander thema. Op spelenderwijs gaan we aan de slag met ontspannende, actieve en creatieve oefeningen. Zo is er ruimte voor ieder kind om aan het woord te zijn, gaan we ontladen op muziek, oefenen we yogahoudingen, keren we in onszelf tijdens een meditatie en sluiten we de les op creatieve wijze af. Verder gaan we aan de slag met positieve affirmaties, visualiseren, zingen, lezen en onderlinge kindermassage.

De voordelen van kinderyoga

• Je zoon/ dochter leert zich te ontspannen • Je zoon/ dochter bouwt zelfvertrouwen op • Je zoon/ dochter wordt bewuster van het eigen lichaam • Je zoon/ dochter voelt zich sterker en meer in evenwicht • Toenemend concentratievermogen • De creativiteit wordt gestimuleerd •

Voor wie

De lessen worden aangeboden voor kinderen in de leeftijdsgroep 5 tm 8 en 9 tm 12 jaar. Maar wil je dolgraag samen met iemand naar yoga die wat jonger of ouder is dan kunnen we in overleg kijken wat mogelijk is. Om de kinderen voldoende aandacht te kunnen geven, bestaat de groep uit maximaal 8 kinderen.

Waar en wanneer: neem contact met mij op.

Kinderyoga Vlijmen

Kinderyoga met Leandra